Dag 22: Aankomst in Xi'an, bakoven
29 jun. 2008
🇨🇳
vanuit China
Om 07.00 begon de treinspeaker al dat we moesten opstaan.... en dat ging als een irritante wekker te lang door!!! Na even onder het gordijn naar buiten te hebben gekeken zagen we blauwe lucht....we waren dus in ieder geval niet meer in Beijing. Ondanks de aanwezige airco was het vannacht erg warm en hadden we niet lekker geslapen. Bij de aankomst in Xi'an (eindhalte) was het even zoeken naar onze transfer. Tussen de gigantische menigte zagen we een bordje met bekende namen. Het bleken onze niet engelstalige chauffeurs te zijn..... zolang ze ons maar naar ons hotel brengen. Vanaf nu hebben we geen excursies meer geboekt, maar worden we nog wel gehaald en gebracht..... op zich wel lekker met al die pestzooi. Bij het hotel aangekomen bleek het lekker in het centrum te zitten en stond er een bord voor de deur: 'proper dress required'..... komen we met onze bende en backpackers outfit.... gelukkig heb ik 2 maatpakken bij me... ;-) De kamer was netjes en na even een uurtje onze ogen te hebben dichtgedaan en ons lekker te hebben opgefrist zijn we de stad ingegaan. Het was inmiddels een aardige bakoven geworden..... wat een hitte! Dat hadden we tot nu toe niet meegemaakt en aangenaam was het zeker niet. Onze lichamen hadden er behoorlijk moeite mee. We wilden in ieder geval naar het terracotta leger en omdat het zo'n 2 uur rijden van de stad is wilden we het graag enigszins georganiseerd laten doen. In de 10 jaar oude Lonely Planet (voor de leken onder jullie; dit is de bijbel onder de backpackers reisgidsen) stond een aardig adresje en het bleek nog steeds te bestaan..... dan zal het wel goed zijn. Buiten het leger zaten er nog meer dingen in het programma; kortom morgen zouden we ons niet vervelen. We zouden hier 3 dagen zijn en aan het einde van de 3e dag gaan we met de trein weer verder. In de trein hadden we een beetje gelezen over Xi'an en buiten het terracotta leger hadden niet echt veel verwachtingen. Het is wederom een grote stad. Er zouden hier zo'n 8.7 miljoen inwoners moeten zijn. Ondanks de hitte was het erg druk op straat en blijkbaar was het koopzondag, want alle winkels waren open. Wij waren totaal nog niet gewend aan de warmte en liepen er een beetje als zombies bij; van de ene airco ruimte naar de andere.... ' Avonds hadden we 2 restaurantjes op het oog en beiden konden we na veel lopen niet vinden. Door de hitte zijn blijkbaar alle chinezen hun engelse woordjes vergeten dus ook die konden ons niet verder helpen..... Wij waren de hitte inmiddels ook zat en zijn daarom maar de eerste de beste airco restaurant ingelopen...Pizzahut Daar hadden ze wel super lekkere koude drankjes... het was dus toch een klein succes. Na het eten bleek het iets aangenamer en was het nog veel drukker. Het leek wel een vrijmarkt. Overal werd van alles verkocht en vooral eten. Het is merkbaar dat we een stuk zuidelijker zitten. De mensen leven hier veel meer op straat. Het is dus zeker geen saaie stad. Het verschil met Beijing is toch wel aardig. Het is hier toch iets smerigers, ondanks de vele schoonmakers en er zijn meer bedelaars en zwervers. Het aftellen is langzaamaan begonnen. Nog maar anderhalve week. Rusland en Mongolie lijken alweer een paar vakanties geleden....het voelt als een kleine wereldreis!!!
01 jul. 2008, 23:27
Ik wist niet dat jullie naar China zouden gaan.
Heel leuk om te lezen wat je daar beleeft. Jullie snappen nu misschien wat tropenjaren betekenen. De warmte is al afmattend als je vacantie hebt, Maar dan moet je er nog bij werken ook. Nog veel plezier,groeten, Freek
{{ reactie.post_date.date | formatDate('DD MMM YYYY HH:mm') }}