Rogier-en-Ellen.reismee.nl

Dag 26: Yangshuo, massage

Vanochtend lekker uitgeslapen en ergens een ontbijtje gescoord. Daarna bij ons hotel de toeristische dingen voor de komende dagen geregeld.

Na het ontbijt hebben we het dorp verkend. De omgeving is echt super mooi. Het dorp is omgeven met zeer stijle, maar toch zeer groene bergen. Waarschijnlijk is het daarom hier ook zeer toeristisch. Je wordt hier continu lastig gevallen door mensen die iets van je willen. Meestal is dat toch wel geld....... Ondanks dat het hier toeristisch is, zijn de prijzen totaal niet hoog. Zo hebben we hier zitten internetten in een gigantisch groot internet cafe.... een uurtje kostte 0,25 euro.... waarom niet gratis?

Een van de toeristische attracties hier is de rivier. Ook wij hebben een boottocht geregeld, maar dat is pas morgen.

's Middags lekker bij de rivier doorgebracht. Het is hier ook erg warm: 30-35 graden. Gelukkig is het hier wel beter uit te houden dan in Xi'an. Het is hier namelijk iets minder vochtig.

's Avonds gegeten in het toeristische centrum (dat is het hele dorp). Het is wel super druk en dat maakt het in ieder geval gezellig. Overal is live muziek en kei harde disco's (waar niemand is). Volgens mij zijn hier iets te veel tenten...... ik vraag me af waar ze geld aan verdienen. Zeker gezien de hoeveelheid personeel. In een doorsnee restaurant staan meer dan 10 personen bediening en zijn niet meer dan 3 a 4 tafels gevuld................. Als je gaat zitten blijven ze meteen aan je tafel staan om de bediening op te nemen. Soms wil je eerst alvast wat drinken bestellen en later het eten....., maar dat gaat niet overal......??? Ook het opdienen is soms erg apart...... voor dat het laatste is opgediend is het eerste al weer koud.......

Vanavond hadden we ook een massage geregeld. Ze zouden naar onze hotelkamer komen...... zou het meer dan een massage zijn? Dat kon bijna niet voor dat geld, maar je weet het nooit. Het bleek 'gewoon' een chinese massage te zijn. Gelukkig hadden we er een met olie genomen, maar deze kleine chinezen konden toch stevig masseren. Ja, het waren kleine chinezen en een doorsnee is al klein........ deze dames waren 1.40 ofzo. Het was soms even afzien, maar toch wel lekker.
Daarna nog even naar de lokale reggea bar geweest waar uiteraard ook live muziek was..... het was alleen geen relaxte reggea, maar stevige rock. Soms had je het idee dat de zanger zelfs te slecht voor de voorronde van Idols was (en daar hebben ze al geen eisen), maar het was zeker wel gezellig!

Onderweg naar de bar dacht Ellen dat ze een foto van een paar aziaten moest maken....., maar het bleek dat ze met haar op de foto wilden..... Blonde lange dames ze je niet veel China.

Geraldinho

Hoi El en Roog,

Zo te lezen lijken die Chinesen een beetje op Brazilianen ;-)

Is het nog een beetje uit te houden?

Ik zit nu te w8en op de beddenleverancier. De ombouw wordt tussen nu en nu gebracht. Verder wordt het huis steeds een beetje bij beetje meer bewoonbaar. Die 4 ettertjes hebben het ook erg naar t zin.

Groetjes en geniet van de laatste dagen, straks krijg je weer normale prak.

Gerard